Upp

HUR DU HÅLLER DITT CRM UPPDATERAT OCH FUNKTIONELLT

Picture of Viktor Olsson Viktor Olsson |

Minuters läsning

Som CRM-konsult förstår jag den kritiska roll som korrekta data spelar för att driva försäljnings- och marknadsföringsframgång. Det är dock inte ovanligt att stöta på felaktig information som kommer in i din HubSpot-portal av olika skäl, såsom mänskliga fel eller föråldrad information.

I stället för att betrakta detta som ett hinder, utgör det en möjlighet att optimera och effektivisera dina data. Att regelbundet rensa upp i din portal är avgörande för att säkerställa tillförlitlig rapportering och välgrundade beslut. I den här bloggposten kommer vi att guida dig genom en steg-för-steg-process för att hjälpa dig att organisera en effektiv upprensning av alla aspekter av din HubSpot-portal.

Audit av eran portal

Optimera er HubSpot-portal och håll dig steget före! Ta dig tid att granska allt som inte används, är föråldrat eller förfallet. Med HubSpot har du verktygen för att övervaka och spåra prestandan för varje funktion och fatta välgrundade beslut om vad som behöver åtgärdas. Låt inte föråldrade eller försummade tillgångar tynga ner dig - håll din arbetsyta ren, effektiv och uppdaterad. Med lite ansträngning kommer du att ha en otroligt effektiv HubSpot-portal!

Här är några exempel på vad det kan vara:

 • Listor - Rensa upp dina röriga listor! Ta en titt på högerkolumnen på din List-sida för att se om de fortfarande är anslutna till aktiva arbetsflöden eller planerade e-postmeddelanden. Om inte, tryck på delete-knappen! Låt inte oanvända listor byggas upp och tynga ner dig.
 • Formulär - Jaga ner de ensamma formulären som inte publiceras på någon landningssida eller har noll inlämningar. Sedan bör du rådfråga ditt team för att bestämma om det är dags att ta farväl och trycka på delete-knappen. Håll din formulärlista fräsch och relevant!
 • Fält - Även om det kan verka som en skrämmande uppgift är det viktigt att identifiera fälten utan data för att effektivisera din process. Börja med att arbeta med ditt team för att avgöra vilka egenskaper som kan säkert raderas eller sammanfogas. För att komma igång, navigera till Inställningar>Egenskaper och exportera alla egenskaper. Du kommer att få en kalkylblad som kan sorteras efter anpassade eller standardiserade egenskaper, antalet poster med ett specifikt värde och andra alternativ att hänvisa till. Med lite ansträngning kommer du att förenkla din arbetsyta och öka din produktivitet!
 • Arbetsflöden - Uppgradera dina arbetsflöden för bättre prestanda! Granska först alla aktiva arbetsflöden för att säkerställa att de fungerar korrekt. Sedan bör du ta en titt på de inaktiva och överväga att radera de som inte längre fyller något syfte. Det inkluderar arbetsflöden som skapats för teständamål utan nuvarande funktion eller de med noll antaganden. Låt inte föråldrade arbetsflöden tynga ner dig - effektivisera din process för maximal effektivitet!
 • Kampanjer - Börja med att identifiera eventuella duplicerade eller irrelevanta kampanjer som säkert kan raderas. Kanske har du kampanjer som skapats för testning eller som saknar några tillhörande tillgångar. I så fall är det dags att ta farväl och ta bort dem från HubSpot. Förenkla din arbetsyta och gör plats för mer effektiva kampanjer som verkligen betyder något!
 • Landningssidor / Webbplatssidor - Det är dags att avpublicera och arkivera sidor som inte längre fyller något syfte på din webbplats. För Landningssidor bör du överväga att arkivera de som används för tillfälliga kampanjer eller föråldrade

Fokus på kontakter!

Håll din kontakt-databas i toppskick och öka resultaten! Ta dig tiden att granska dina kontakter och bedöma tillståndet för din data. Fråga dig själv om datan är användbar och relevant för ditt team. Denna process hjälper dig att identifiera vad som ska behållas och vad som ska tas bort, så att du kan effektivisera din databas och optimera dina insatser. 😊

 

Slå ihop och ta bort dubbletter

Som HubSpot Professional & Enterprise-kunder har du möjlighet att använda den inbyggda funktionen för att sammanfoga och ta bort dubbletter, och detta är ett utmärkt sätt att hålla dina kontakter i schack.

screanshot of hubspot contact list

 

Ta bort studsade kontakter

Skapa en lista över studsade kontakter och radera dem sedan från din databas genom följande process:

 1. I ditt HubSpot-konto navigerar du till Kontakter> Listor.
  1. I det övre högra hörnet klickar du på Skapa lista.
  2. I det övre vänstra hörnet klickar du på pennikonen och skriver in ett namn för listan.
 2. I det övre vänstra hörnet klickar du på rullgardinsmenyn och väljer Aktiv lista.
 3. I vänster panel väljer du kriterierna för studsade kontakter::
  1. Välj Kontaktegenskaper.
  2. Sök och välj Email hard bounce reason.
  3. Uppe i högra hörnet, klicka på spara.
 4. När listan har fyllts kan du radera de bouncade kontakterna.

Kvalitetsrapporter

Att skapa ett instrumentbräda fylld med rapporter om de viktigaste mätvärdena är ett utmärkt sätt att få en tydlig översikt över din nuvarande status. Du kan till exempel skapa en rapport som visar kontakter som saknar fältet "Köproll" för att hjälpa dig att identifiera brister i din data.

Men varför nöja sig där? Du kan ta din QC-dashboard till nästa nivå genom att ställa in den att skicka e-post på ett återkommande schema till vissa personer inom din organisation som kan följa upp dessa mätvärden. Denna funktion säkerställer att ditt team alltid är uppdaterat på dina mätvärden och kan vidta åtgärder för att hantera eventuella problem.

Med en väl utformad QC-dashboard kan du hålla koll på din data och fatta datadrivna beslut som driver tillväxt och framgång för ditt företag. Tveka inte - skapa din egen QC-dashboard idag!

 

Screenshot HubSpot

 

Sammanfattning

Att optimera din HubSpot-portal är avgörande för att upprätthålla en hälsosam och effektiv försäljnings- och marknadsföringsprocess. Genom att utföra regelbundna rensningar kan du säkerställa att dina data är uppdaterade, relevanta och korrekta. Men var ska du börja?

Vi har en idé om det :-), vi kallar det Q-Hub! Som en betrodd partner förstår vi utmaningarna med att hantera din HubSpot-portal och kan hjälpa dig att navigera genom processen från början till slut. Vårt team av experter kommer att arbeta med dig för att identifiera områden som behöver förbättras, utveckla en plan för att optimera din portal och tillhandahålla kontinuerligt stöd för att säkerställa din framgång.

Med Q-Hub kan du låsa upp hela potentialen i din HubSpot portal och ta ditt företag till nya höjder. Kontakta oss idag för att lära dig hur vi kan hjälpa dig att effektivisera din försäljnings- och marknadsföringsprocess och nå dina affärsmål.

Om ni behöver en audit eller vill höra med om Q-Hub så är ni välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss nedan :)

 

Läs Mer

Om Content Hub & jämför planerna: Starter, Professional & Enterprise

2024-06-14 08:57

I det livliga landskapet av innehållshantering framstår Content Hub som en dynamisk plattform kapabel att revolutionera ditt tillvägagångssätt. Detta...

Så, du vill flyga drönare? Detta behöver du veta!

2024-06-10 08:23

Här kommer vi att titta på absolut minimum för att du och din C0 drönare ska få flyga i öppna kategorin A1.

Lugn, det blir tydligare när vi når...

HUBSPOT'S SALES HUB: STARTER VS. PROFESSIONAL VS. ENTERPRISE

2024-06-03 09:40

Osäker på Hubspot eller skillnaden mellan Starter, Professional eller Enterprise? Utforska funktionerna och fördelarna med HubSpot's Sales Hub över...