Book a meeting
Contact us

Digitala Mötesbokare lyfter det Mänskliga Mötet

av Jonas Lundh, på December 13, 2019 3:22:58 PM CET

 

Vi har tidigare skrivit om den digitala arbetsplatsen i sin helhet - medan i detta inlägg mer specifikt får ta del av begreppet 'möten'. Fysiska möten är en större tidstjuv än många tror... hur ofta har du inte blivit frustrerad av meningslösa timmar i ett konferensrum? Häng med och få reda på hur dina möten kan effektiviseras med digitala hjälpmedel!

Den här texten är inspirerad av bloggartiklar från vår partner Meetio.


Många oroas när det kommer till digitalisering p.ga. bristen på mänskliga möten. Har vi inte ett faktiskt behov att mötas öga mot öga? Visst är det så — och trots att mycket kommunikation kan göras digitalt — finns alltid tillfälle där ett fysiskt möte krävs. För att glöm inte; Digitalisering handlar om ett mänskligt beteende som möter IT och teknik, två områden som stödjer och underlättar din vardag. Så, när det väl krävs ett fysiskt möte är det ingen dum idé att titta på vilka digitala lösningar som existerar för att stödja just denna aktivitet — och det har vi gjort!

Se vår lösning >

Mötesrumsbokare — en lösning för den digitala arbetsplatsen

På den moderna arbetsplatsen är det få saker som fortfarande görs manuellt eller genom analoga system. Du vet exempelvis att e-post och meddelandeappar är ett mycket snabbare och smidigare sätt att kommunicera jämfört med telefonsamtal och brev... därtill att wifi-anslutning är smidigare än att behöva vara ansluten till en ethernet-kabel. Och du har säkert nytta av SaaS-plattformar samt verktyg som hjälper till att driva din organisation, eller till och med ditt eget jobb effektivare.

» Så varför digitaliserar du inte dina möten och mötesrumsbokningar? Det är antagligen på tiden att du sätter igång!

 

MaaS_Promo_Pic_Woman

 

Varför använda ett system för mötesrumsbokning?

Vanligtvis digitaliserar man gamla processer för att kunna spara tid som istället kan läggas på viktigare uppgifter. Detsamma gäller system för att boka mötesrum. Använd inte gamla bokningsmetoder där du skriver upp dig på en lista eller använder ett e-postsystem som inte har alla nödvändiga funktioner. Överväg istället att implementera ett system som tillåter dig att vara mer exakt och effektiv!

Du sparar inte bara tid vid användandet av ett system för mötesrumsbokning. Även fallgropar kan undvikas, t.ex. dubbelbokade konferensrum och sista-minuten-avbokningar som inte uppdaterats. Ineffektiva möten kostar företag både tid och pengar redan som det är. Men, genom att använda rätt verktyg behöver du inte leta efter lediga rum för dina möten, eller stå utan rum om en dubbelbokning trots allt skulle uppstå.

Se hur du kan implementera vår lösning > för mötesrumsbokning i din verksamhet.


Välja rätt typ av system

Även om det finns rumsbokningssystem som du kanske redan använder eller har hört talas om så är det inte många av dem som översätts till de faktiska, fysiska rummen. Ta en minut och fundera över hur digitalisering av det fysiska mötesrummet även hade kunnat hjälpa dig att bättre organisera och hålla dina möten.

Till exempel kan digitalisering av mötesrum hjälpa dig säkerställning av att mötesdeltagarna checkar in när de kliver in i rummet. Om ingen dyker upp för mötet så blir rummet ledigt för andra. Skärmen utanför rummet kan visa om rummet är bokat eller ledigt, eller när nästa lediga tid är. Smidigt värre!

MaaS-Promo

Sedan finns det även komplement som ger en full överblick över alla mötesrum på kontoret och tydligt visar vilka som är bokade under dagen och även i framtiden. När du enkelt kan se vad som är ledigt och upptaget så blir tidsplaneringen enklare. Förståelse för planering när du skapar din mötesinbjudan såväl som mötesagenda och även hur besökshantering spelar in (t.ex. de som besöker ditt kontor) är viktiga bitar.

Digitalisering i näringslivet har gjort att vi är mer effektiva och produktivare än någonsin. Även om personliga möten troligtvis kommer fortsätta vara en central punkt inom överskådlig framtid så kan mötesbokning– och hantering göras på ett bättre sätt. När du satsar på att använda dig av en effektiv digital strategi för dina mötesrumsbokningar så kan du se rummens tillgänglighet, undvika dubbelbokningar samt börja hålla dina möten på ett mer effektivt sätt.

» Är ni redo att uppgradera er arbetsplats? Ta del av vårt erbjudande och skapa just er digitala arbetsplats!

Uppgradera dina möten direkt!

 

 

Ämnen:DigitaliseringDigital TransformationMötesrumsbokareDen digitala arbetsplatsenDigitala hjälpmedelDigital arbetsmiljöMedarbetarupplevelse

Kommentarer