Upp

HubSpot: Topp 5 förbättringar Q1 2023

Picture of Henrik Börjesson Henrik Börjesson |

Minuters läsning

Q1 2023's bästa uppdateringar (så här långt)

Varje månad släpper HubSpot många nya funktioner. En del mindre, några riktigt efterlängtade och emellanåt riktiga gamechangers. 2023 har börjat riktigt spännande och i denna artikel tar vi oss friheten att plocka russinen ur kakan. 

Att läsa om HubSpotförbättringar är alltid spännande men också en utmärkt chans att dra fördel av dem. Om ni behöver hjälp så finns vi där, både för befintliga kunder och nya kunder. Ni kan antingen boka möte direkt med er HubSpotkonsult eller boka ett introduktionsmöte med oss. Nu kör vi igång!

 

2023 bästa nya funktioner (så här långt)

 

#5 Flera förbättringar i App för iOS and Android

Phone meeting scheduler alt tagHubSpots appar för mobiler möjliggör att ni har CRM-systemet i fickan, vart ni än är. Och intrycket är att HubSpot accelererar utvecklingen av appens funktioner. Här följer en lista av nya möjligeter: 

  • Nu kan möteslänkar hittas och delas direkt i appen
  • Nya Log activity alternativ inkluderar nu även SMS, WhatsApp, LinkedIn och brev
  • Möjlighet till notiser (@mention) på Tickets

Sen tidigare har appen blivit kraftfullare med Supportärenden, Konversationer och Dashboards. Så uppdatera appen och dra fördel av ert CRM-system i fickan.

 

#4 Begränsa access till Files efter Team

 

Bild av files system i hubspot

 

Partitionering av HubSpot började i Enterprisepaketen men ett område har släpat efter, Files. Files används framförallt inom Marketing Hub där i princip allt som publiceras ligger i Files. Därför har både struktur och accessrättigheter varit viktiga punkter för våra kunder.  

Foldrar har funnits ett tag. Nu har dessa kompletterats med behörigheter på foldernivå. Dvs. vi kan ge och begränsa access till vilka som kan se och göra förändringar. 

Och varför inte passa på att städa och strukturera upp ert filbibliotek när ni ser över rättigheterna? Ta kontakt med oss om ni har en röra och vill ha best practice förslag på struktur och rättigheter.  

 

#3 Se kalendern när du bokar möten

Att integrera kalendern med HubSpot är en omåttligt populär funktionalitet. Däremot har det varit svårare att visualisera sin egen (och kollegors) kalendrar. Nu kommer (äntligen) ett första markant visuell förbättring. När ni bokar möte via kontaktkortet får ni en visuell vy av er kalender och det blir lättare att hitta en tid som passar dig. Förbättringen gäller alla licensnivåer och är live.    

 

bild av kontaktkort i hubspot för mötesbokningbild på HubSpot mötes kalender bokning

 

#2 Ökad säkerhet med Audit Logs och 2MFA

CRM-systemet innehåller viktig, ofta kritisk, information för er verksamhet. Därför blir den informationen viktig att skydda. Därför rullar HubSpot ut obligatorisk two-factor authentication (2FA) till samtliga portaler. För att ytterligare visualiera säkerheten har HubSpot lanserat ett Security center. I denna ser ni hur säkrade era HubSpotportaler är på en skala 0-100%. Som ett verktyg för att höja er score kan även se vilka användare som inte har 2FA uppsatt, vilka rättigheter de har samt enkel kontaktväg för att sätta upp 2FA.  

Men för oss som arbetar dagligen i HubSpot är det också viktigt att förstå vad som hänt i portalen. T.ex. kontaktas ibland vår Q-hub om förändringar som skett med eller utan vår vetskap. Nu har vi, och ni, äntligen ett verktyg som spårar dessa förändringar. Det gör felsökande och åtgärderna snabbare samt förvaltningen tryggare. 

 

Audit logs bild i Hubspot

 

 

#1 Deals: Pipelinelogik skapande och visualisera bättre med taggar

Förstaplatsen utgörs av 2 nya funktionaliteter, både kopplade till Deals

 

Exempelbild för Hubspot Pipeline logicMånga av våra kunder har flera pipelines och ofta skiljer sig viktig information. Därför har omöjligheten att differentiera vilka fält som ska fyllas i varit en huvudvärk.

Inte nu längre.  Pipeline logic möjliggör att vi kan skräddarsy vilka fält som ska anges när en deal skapas beroende på vilken pipeline som dealen ska tillhöra.

Detta innebär att ni får med rätt information redan när dealen skapas istället, som tidigare, ni fick skära ner antalet fält och sedan berika i nästa steg på dealrecord. 

Därutöver kan vi även bestämma vilka andra objekt som ska associeras till dealen. 

Enkelt, kraftfullt och efterlängtat!  

 

Funktion 2 är färgsatta Deal taggar. Många önskar sätt att visuellt framhäva olika typer av deals i pipeline, t.ex. Urgent och Large deals som exemplet nedan. Nu kan vi göra det med hjälp av taggar som adderas automatiskt om uppsatta villkor möts. På det sättet kan ni enklare visualisera på vilka deals som är viktiga för er. Riktigt bra! 

 

Bild på deals i Hubspot

 

Månadens bubblare - Inkommande samtal i HubSpot (ej Sverige än)

 

Bild på ett inkommande samtal i Hubspot

Ni har kanske noterat en telefonlur nästan högst upp till höger i er HubSpotportal? En stor nyhet från HubSpot är att erbjuda inkommande samtal.

Detta är efterfrågat och innebär att vi inte begränsas till utgående samtal. Vi kan t.ex. besvara, logga samtal, ta emot röstmeddelande och mycket mer. Ja, det vill säga om vi kan leva med telefonnummer från USA, UK eller Canada eller om ert företag finns i Finland eller Nederländerna.

 

 

Så tyvärr får vi i Sverige vänta på denna möjlighet en stund till. Men vi vågar tro att denna möjlighet kommer även till oss.  

 

Vill ni ha hjälp? 

Om ni är nyfikna på HubSpot som CRM-plattform eller vill ha hjälp med att implementera ovan förbättringar är ni varmt välkomna att kontakta oss. Som HubSpot Platinumpartner kan vi det mesta i HubSpotplattformen inklusive hemsidor, integrationer och master data. Enklast är att boka ett kostnadsfritt möte.

 

Lär er mer i vår HubSpot guide

 

Läs Mer

Innan du börjar annonsera, gör dessa viktiga saker först!

2024-05-17 14:49

Vill du börja annonsera och få nya besökare och leads på din webbplats? Annonsmarknadsföring är ett utmärkt verktyg för både awareness,...

Hur Man Navigerar Digital Transformation: TeQflos Approach för Improve, Grow och Change

2024-05-13 08:20

I den snabbt föränderliga världen av affärer krävs det inte bara att hänga med i förändringen, utan att omfamna den. Digital transformation har...

Upptäck SEO: TeQflos strategi för 2024 & nybörjarguide

2024-05-06 08:43

Kämpar du med att förstå grunderna i SEO? År 2024 är SEO mer än bara nyckelord!

TeQflos strategi fokuserar på den föränderliga landskapet, dyker...