Upp

Hur Pyramid Analytics optimerade offertprocessen i HubSpot | TeQflo

Picture of Henrik Börjesson Henrik Börjesson |

Minuters läsning

Om Pyramid Analytics

Pyramid Analytics är en ledande global aktör inom analys och Business Intelligence. Deras SaaS-lösning gör det möjligt att bygga modeller, formulera, upptäcka, illustrera, presentera och publicera analysdata för ökad förståelse och för att driva på förändring. Dessutom, plattformen inkluderar AI maskininlärning som enkelt kan skalas upp och användas flexibelt över flera plattformar och från flera platser. Pyramid Analytics har upprepat fått erkännande från Gartner, Dresner och BARC som en världsledande lösning för Business Intelligence.

 

Utmaningar

För att få till en välfungerande process krävs oftast noga utvalda och optimerade verktyg samt utvecklade rutiner för hur verktyget ska nyttjas. Ofta fallerar en av dessa faktorer, vilket påverkar produktiviteten och själva huvudsyftet. I det här fallet är CRM-systemet nyckeln för att supportera och optimera processen. Vanligtvis så är det datan (contact, company, deal, ticket) som inte uppdateras, används och visualiseras. Så var det även i Pyramid Analytics fallet.

Försäljningsprocessen och förnyelse av prenumerationer är nyckelfaktorer för de flesta SaaS bolag. Att optimera verktygen och processen för användande kommer ha en betydande effekt på omsättning och resultat. I ännu högre grad för ett globalt SaaS bolag som Pyramid Analytics med medarbetare utspridda över flera kontinenter. 

I grund och botten, deras process for offerthantering behövde en uppgradering.

 

Mål

Kravspecen för användarna definierades som:

  • Lista korrekta priser, produkter och villkor på offerterna
  • Automatisk inmatning av data till offerter
  • Automatiskt föra över data från offerter till "deals"
  • Möjliggöra godkännande av offerter
  • Trigga workflows för förnyelser

Alla krav behövde anpassas och möta Pyramid Analytics verksamhetsbehov. Om HubSpot kunde leva upp till detta, skulle systemet fortsatt få förtroende som primärt verktyg för offerthantering. Alternativet - att scouta ett nytt verktyg för Configure Price Quote (CPQ) som komplement till HubSpot.

 

Lösning

Medvetna om att offeringsprocessen är central i Pyramid Analytics verksamhet tog vi oss an utmaningen i följande steg:

  • Designa processen och en hypotes för lösning
  • Undersöka system funktioner för nyckelfaktorer
  • Testa lösning i en sandlåde-miljö
  • Undersöka uppföljningsfrågor
  • Implementation

Som HubSpot Platinum Partner, har vi fördelen att få tillgång till Betafunktioner och hjälpsam information. Vi använde oss av HubSpots allra senaste funktioner och testade dom mot kravspecen. Vi upptäckte ganska omgående de främsta styrkorna (och rapporterade kortsiktiga brister till HubSpot för att fixa buggar). 

Att få se och uppleva lösningen själv är viktigt för förståelse. Så vi förberedde en demo som visualiserade varje steg i offereringsprocessen. På så sätt skapade vi en bra bas för diskussion och ömsesidig förståelse för vad som var möjligt att genomföra. Demon genomfördes i sandlåde-miljön för att inte påverka den pågående verksamheten. 

Vi tog en frågestund efter demon för att få godkännande att implementera lösningen i verklig miljö. Instruktionerna var tydliga: Gör exakt som i demon. 

Resultat

Idag har Pyramid Analytics en smidigare process för att hantera offerter, tillgänglig och förankrad hos alla medarbetare runt om i världen.

I grund och botten handlar denna lösning om förståelse för samverkan mellan affärsverksamhet som teknik. Att förstå affärsprocesser är avgörande för att kunna leverera en smart lösning, likaså måste kunskap och förståelse för IT och teknik appliceras. Vi är glada att överlämna en lösning till Pyramid Analytics som underlättar fortsatt tillväxt och som låter dem fokusera än mer på sin kärnverksamhet.

“HubSpot är vårt föredragna verktyg, men trots det hade vi inte optimerat vår process för offerering, delvis på grund av begränsningar i mjukvaran. TeQflo hjälpte oss att förstå och nyttja HubSpot funktionerna fullt ut i vår miljö. Vi har nu en mycket smidigare försäljnings-och förnyelseprocess som hjälper vårt företag att växa.”
Jason Hawkes
Director of Operations, Pyramid Analytics

Läs mer

HubSpot vs. WordPress: Vilket CMS passar ditt företag bäst?

2023-08-14 16:52

I dagens digitala tidsålder är en imponerande online-närvaro en av nycklarna till en framgångsrik marknadsföringsstrategi. När 97% av konsumenterna...

webb-säkerhet, SEO och automatisering: Din guide inför semestern!

2023-06-30 09:00

Nu när semestertider är här vill vi se till att du kan koppla av och njuta av din ledighet utan att behöva oroa dig över jobbet. I denna fullproppade...

HubSpot: Topp 5 Förbättringar Juni 2023

2023-06-26 14:03

HubSpot har gjort det igen! I juni släppte de ännu fler uppdateringar som gör plattformen ännu bättre. För att hjälpa er hålla koll på det senaste...