Book a meeting
Contact us

Så här lyckas du som mäklare med digitala visningar

av Jonas Lundh, på April 28, 2020 1:19:42 PM CEST

Den digitala trenden har svept in i bransch efter bransch - förmodligen har ni också märkt av detta? Men det är långtifrån över - så långsamt som utvecklingen går nu - kommer den aldrig göra igen.

Snabbare utveckling innebär att alla - även mäklare, uthyrare och fastighetsägare måste anpassa sig till en digital marknad. Digitala visningar är ett steg i denna riktning, ett sätt att möta marknaden där den finns och kommer finnas i allt större utsträckning framöver.

Förr eller senare kommer vi fram till en punkt där köpa en bostad eller fastighet online blir lika naturligt som att shoppa kläder på webben. Att redan nu tänka och andas digitalt är en bra metod för att framtidssäkra sin verksamhet – särskilt i en konkurrensutsatt bransch där varumärket – dvs hur du uppfattas av omvärlden – är helt avgörande.

 

Att bygga relationer digitalt är viktigt – vi hjälper dig gärna!

 

Här nedan listar vi 3 faktorer som vi tror är avgörande för att skapa attraktiva och relationsbyggande digitala visningar:

 

1. Kreativt Koncept/Idé

 

Realtor_Blogg_Image1

 

Som mäklare vet du förmodligen mer än någon annan vad som är extra viktigt för spekulanter. Med detta som utgångspunkt gäller det att planera den digitala visningen från start till slut. Du blir nu regissör och manusförfattare, och huvudrollsinnehavare, men ta det lugnt – det är inte en världspremiär vi pratar om!

Men enkla knep kan du komma väldigt långt även om du är ovan bakom eller framför kameran. Tänk på att:

Var genuin, hellre än att läsa innantill med ett perfekt tillagt manus. Utgå från klassiska stolpar.

Live eller Inspelning (Eller både och) , att köra visningar live är definitivt något som vi rekommenderar, du skapar en känsla och har möjlighet att interagera med dina spekulanter. Där är mycket som kan gå fel - men det kan det ju vid en fysisk visningar också?

Förberedelser är A och O, precis som du skulle förberett en “vanlig visning” gör du med en live digital visning, med den lilla skillnaden att förberedelser för teknik också skall göras.

Kör en genomgång av hur du tänkt röra dig genom visningsobjektet. Testa av ljud och ljus, ladda allt som kan laddas.

Inspelningen ger dig fördelen att kunna redigera, lägga på effekter och förstärkande budskap. Att också kunna texta videon är fördelaktigt. Nackdelen är så klart interaktionen med tittarna.

Men det är ett bra komplement till live-visningen och i en perfekt värld bör man skapa både och. För att kunna behandla spekulanters frågor vid en inspelad visning kan det var en idé att titta på diverse chat-lösningar. Du kan programmera en bot för att hantera dom vanligaste frågorna, vara tillgänglig själv eller få notifikationer om knivigare frågeställningar dyker upp under visning för att snabbt kunna hoppa in och ge svaren.

 

2. Teknik

 

Realtor_Blog_Image2

 

Idag kommer du väldigt lågt med din smartphone när det kommer till video. Vill man investera lite mer i utrustning kan vi guida dig i teknikdjungeln.

Det du däremot bör ha i åtanke är ljud. En väldigt smidig lösning är att skaffa en trådlös mic som kan kopplas till din telefon eller till annan kamerautrustning.

Det finns också väldigt många bra stativ, både fast och handhållna, en skakig bild tar med dina tittare på en otrevlig bergochdalbana, så se till att ha ett ordentligt stativ tillgängligt.

Mjukvara, du kommer en bra bit med enkla redigeringsverktyg som de flesta har tillgängligt som standard i sin dator. Är man en van användare och/eller vill anlita en expert är vårt tips att titta på Adobes utbud, finns såväl enklare programvaror som avancerade verktyg.

 

3. Plattform

 

 

Realtor_Blog_Image3

 

Välj den mjukvara och tjänst som motsvarar dina behov och önskemål för digitala visningar. Oavsett om vill du ge dina visningar en spontan live-touch, önskar att spela in eller göra båda delarna finns där idag moderna lösningar för alltihop.

Du kanske tänker att du enbart ska ladda upp dina visningar på Youtube eller via en integrerad videotjänst på er hemsida. Det är så klart inte fel, men vad som är ännu bättre är att välja en plattform där spekulanter kan interagera med dig som mäklare, där ni snabbt och smidigt kan skifta till enskilda samtal.

Sammanfattningsvis:

  • Digital transformation sker och kommer ske
  • Skapa ett kreativt koncept som är unikt för er
  • Välj teknik och plattform efter behov

Välkommen in i framtiden, nu är det dags att även ni finns på bästa läge – i digital framkant!

Kom igång med digitala visningar

 

Ämnen:Digital TransformationDigitala hjälpmedelDigitalisationDigitala VisningarVirtuella Visningar

Kommentarer