Upp

Vi hjälper Sappa att "sappa" vidare - en förändringsresa inom digital marknadsföring

Picture of Henrik Börjesson Henrik Börjesson |

Minuters läsning

Utmaningen

Sappa hade tidigare använt system som inte gav dem något bra stöd i deras verksamhet. Bolaget hade därför utmaningar med segmentering, att skicka erbjudanden i rätt timing och erbjuda personaliserad kommunikation. Således sökte de efter marknadsverktyg som framförallt skulle hjälpa dem med segmentering och automatiserade kundresor men också ett system för att hålla information och kunna linjera framförallt marknads- och försäljningsavdelningen.

 

Målen

 • Anpassa HubSpots CRM till Sappas verksamhet
 • Bearbeta och merförsälja till befintliga kunder
 • Skapa automatiserade och digitala processer
 • Linjera marknad och sälj med hjälp av konverteringsverktyg

 

Lösningen

Som start på Sappas förändringsresa behövde vi ett CRM för att bygga grunden. HubSpot passade Sappa perfekt, inte bara på grund av den flexibilitet som finns i CRMet, utan även med tanke på att HubSpot erbjuder komplett plattform med verktyg inom bland annat marknadsföring, försäljning och kundservice. Detta tog oss vidare till nästa steg i förändringsresan. Med tanke på Sappas fokus på merförsäljning med hjälp av automatiserade och digitala processer började vi nu röra oss mot nästa hållplats i förändringsresan. På ett pedagogiskt sätt skapade vi en pilotkampanj där vi hjälpte Sappa med:

 • Segmenterade listor
 • Annonsering
 • Integration med SMS-tjänst
 • Kodade mallar för marknadsföringsmejl
 • Automationer
 • Kampanj
 • Uppföljning

 

Resultatet

Med grund i HubSpot CRM har Sappa nu ett flexibelt system som är designat för just deras verksamhet. HubSpot hjälper dem att hålla information men tillåter dem framförallt att växa.

Tack vare HubSpot CRM och marknadsföringsplattform kan Sappa nu arbeta effektivt med segmentering. Dessutom optimeras deras användning av systemet med hjälp av stora möjligheter till att automatisera arbetsflöden. I sin tur hjälper detta dem att erbjuda personaliserad kommunikation och som nästa stopp på förändringsresan; öka sin merförsäljning.

Förändringsresan fortsätter! Nu arbetar vi vidare med Sappa för att kontinuerligt ge dem stöd i kommande kampanjer. Dessutom planeras en integration mellan HubSpot och Sappas fakturasystem för att fortsatt hålla fokus på automatisering och enkelhet i HubSpot CRM. Sappa "sappar" alltså vidare - fortsättning följer!

 

Läs mer

HubSpot vs. WordPress: Vilket CMS passar ditt företag bäst?

2023-08-14 16:52

I dagens digitala tidsålder är en imponerande online-närvaro en av nycklarna till en framgångsrik marknadsföringsstrategi. När 97% av konsumenterna...

webb-säkerhet, SEO och automatisering: Din guide inför semestern!

2023-06-30 09:00

Nu när semestertider är här vill vi se till att du kan koppla av och njuta av din ledighet utan att behöva oroa dig över jobbet. I denna fullproppade...

HubSpot: Topp 5 Förbättringar Juni 2023

2023-06-26 14:03

HubSpot har gjort det igen! I juni släppte de ännu fler uppdateringar som gör plattformen ännu bättre. För att hjälpa er hålla koll på det senaste...