Upp

Vi hjälper Sappa att "sappa" vidare - en förändringsresa inom digital marknadsföring

Picture of Henrik Börjesson Henrik Börjesson |

Minuters läsning

Utmaningen

Sappa hade tidigare använt system som inte gav dem något bra stöd i deras verksamhet. Bolaget hade därför utmaningar med segmentering, att skicka erbjudanden i rätt timing och erbjuda personaliserad kommunikation. Således sökte de efter marknadsverktyg som framförallt skulle hjälpa dem med segmentering och automatiserade kundresor men också ett system för att hålla information och kunna linjera framförallt marknads- och försäljningsavdelningen.

 

Målen

 • Anpassa HubSpots CRM till Sappas verksamhet
 • Bearbeta och merförsälja till befintliga kunder
 • Skapa automatiserade och digitala processer
 • Linjera marknad och sälj med hjälp av konverteringsverktyg

 

Lösningen

Som start på Sappas förändringsresa behövde vi ett CRM för att bygga grunden. HubSpot passade Sappa perfekt, inte bara på grund av den flexibilitet som finns i CRMet, utan även med tanke på att HubSpot erbjuder komplett plattform med verktyg inom bland annat marknadsföring, försäljning och kundservice. Detta tog oss vidare till nästa steg i förändringsresan. Med tanke på Sappas fokus på merförsäljning med hjälp av automatiserade och digitala processer började vi nu röra oss mot nästa hållplats i förändringsresan. På ett pedagogiskt sätt skapade vi en pilotkampanj där vi hjälpte Sappa med:

 • Segmenterade listor
 • Annonsering
 • Integration med SMS-tjänst
 • Kodade mallar för marknadsföringsmejl
 • Automationer
 • Kampanj
 • Uppföljning

 

Resultatet

Med grund i HubSpot CRM har Sappa nu ett flexibelt system som är designat för just deras verksamhet. HubSpot hjälper dem att hålla information men tillåter dem framförallt att växa.

Tack vare HubSpot CRM och marknadsföringsplattform kan Sappa nu arbeta effektivt med segmentering. Dessutom optimeras deras användning av systemet med hjälp av stora möjligheter till att automatisera arbetsflöden. I sin tur hjälper detta dem att erbjuda personaliserad kommunikation och som nästa stopp på förändringsresan; öka sin merförsäljning.

Förändringsresan fortsätter! Nu arbetar vi vidare med Sappa för att kontinuerligt ge dem stöd i kommande kampanjer. Dessutom planeras en integration mellan HubSpot och Sappas fakturasystem för att fortsatt hålla fokus på automatisering och enkelhet i HubSpot CRM. Sappa "sappar" alltså vidare - fortsättning följer!

 

Läs mer

Digital Acceleration: Vår största möjlighet inom tech 2024!

2024-04-11 12:03

Den digitala revolutionen kräver snabbhet! Det handlar inte bara om transformation, det handlar om digital acceleration. Optimera processer och få en...

Utnyttja fördelarna med dynamiska HubSpot Dashboards

2024-04-03 16:04

Redo att boosta din produktivitet och effektivitet?

Låt oss prata om en game changer: att anpassa dina HubSpot-dashboards för att visualisera...

Släpp loss riktad annonsering med HubSpot Ads: En guide för nybörjare

2024-03-27 10:33

Har du någonsin känt att betald annonsering existerar i en silo från dina content marketing-insatser? HubSpot Ads erbjuder en mer integrerad...