Upp

Vi skapar medvetenhet och leads för oliveCEPT och OptiCept

Picture of Henrik Börjesson Henrik Börjesson |

Minuters läsning

Om OptiCept

OptiCept är ett spännande börsnoterat teknikbolag från Lund som utvecklar innovativa hållbara lösningar inom mat och växtindustrin genom CEPT och OptiBoost teknologierna.

 

Utmaningen

Bolaget behövde stöd med digital marknadsföring för att skapa awareness kring oliveCEPT. Produkten var redo för försäljning men målgruppen var långt borta geografiskt och bara ett fåtal visste att produkten existerade.

 

Målen

Målen var:

  • Skapa en marknadsföringsstrategi för oliveCEPT
  • Skapa medvetenhet om oliveCEPT hos målgrupperna
  • Skapa visningar i social media och på hemsidan
  • Konvertera visningar till leads
  • Skapa säljklara leads till försäljningsavdelningen
  • Skapa och marknadsför innehåll (content) 

 

Lösningen

Baserat på inbound marketing, med systemstöd i HubSpot, tog vi oss an uppgiften att marknadsföra oliveCEPT på ett modernt sätt. Vi började med att skapa en marknadsföringsstrategi som bl.a. inkluderade:

  • Buyer personas
  • Innehåll som skulle attrahera målgruppen
  • Kanaler för att nå målgruppen
  • En plan för genomförande

Med hjälp av inbound marknadsföringsmetoder, videos, riktad annonsering i sociala medier och PR skapade vi värde direkt. Produktblad putsades upp och lades på hemsidan bakom formulär. Besökare attraherades genom sociala medier med innehåll (content) som hjälper dem. Från sociala medier konverteras besökare till hemsidan där de kan läsa vidare. Besökaren kan också enkelt hitta produktbladen och kontakta OptiCept. 

Verktyget HubSpot implementerades för digital marknadsföring och CRM för överlämning av leads till säljarna. 

 

Resultatet

Inom 3 månader hade vi byggt upp ett inflöde av säljkvalificerade leads på de utvalda marknaderna. Vår träffsäkerhet har sedan dess ökat och varje vecka genereras leads, både för marknadsföring och som är kvalificerade att köpa. När vi började visste ingen utanför Lund att oliveCEPT existerade. Idag finns oliveCEPT i produktionslinor hos stora olivoljeproducenter runt om i världen, t.ex. Spanien, Italien och Grekland för att nämna några länder. Nästa mål är att etablera en ny industristandard där vi kan producera mer och bättre olivolja med oliveCEPT. 

“Vi är fantastiskt nöjda med inbound marketing och TeQflos arbete. Inbound marketing har skapat nya försäljningsmöjligheter. Vi ser fram emot att testa på flera områden.”
Johan Möllerström

Läs mer

5 enkla steg för att förbättra din hemsidas användarupplevelse

2023-03-09 18:41

Visste du att användarens upplevelse är en viktig faktor för framgång på en hemsida? I takt med att fler och fler företag skapar sin närvaro online...

StoryTourist - UX design för en bättre kundupplevelse

2023-02-05 21:55

StoryTourist

StoryTourist är ett ungt spännande bolag med rötterna i Malmös startup-scen. Dom erbjuder en turistupplevelse där böcker, filmer och...