StoryT_Case_Hero_Banner (1)

StoryTourist - UX design för en bättre kundupplevelse 

StoryTourist

StoryTourist är ett ungt spännande bolag med rötterna i Malmös startup-scen. Dom erbjuder en turistupplevelse där böcker, filmer och andra berättelser kommer till liv och förvandlar världen runt oss till en lekplats för fantasin. Med deras app skapar dom upplevelser baserade på välkända historier, som Sherlock Holmes, The Little Mermaid och The Strange Case of Dr Jekyll och Mr Hyde. Med appen kan du hitta roliga, flexibla och prisvärda alternativ till traditionella guidade turer.
formal-man-with-tablet-giving-presentation-in-office-3760093 (1) (1)
“Vi behövde hitta en kostnadseffektiv och pålitlig partner för att utveckla funktioner och UX-designen på vår hemsida. Vi är oerhört nöjda med arbetet TeQflo gjort och har nu en webbplats som stödjer vår kundresa och bättre reflekterar vårt varumärke”
Maria_ST

Maria Lundin
Marketing Manager, StoryTourist

Utmaningar

Med en föråldrad webb krävdes såväl ett rejält omtag av designen men också funktioner och helst så snabbt som möjligt. Den nya hemsidan behövde en modernare design, göras responsiv, SEO-anpassas och bättre stödja kundresan.

 Startsidan före vårt arbete

StoryTourist_Before-Pic1

Mål

  • Förbättrad UX-design som stödjer kundresan
  • Ett gränssnitt med mallar som enkelt kan nyttjas och där alla medarbetare enkelt kan uppdatera innehåll
  • Responsiv hemsida för webb, mobil och platta.
  • En generellt bättre kundupplevelse

Lösning

En liten projektgrupp sattes ihop med medarbetare från TeQflo och StoryTourist. Önskade funktioner och UX-design presenterades i en brief. Sektioner flyttades, bilder adderades, sidor skapades och togs bort. Allt med syfte att optimera kundupplevelsen.

Särskild vikt lades på att ta besökaren så snabbt som möjligt till någon av deras populära vandringar, deras produkter. För att minska belastningen på support skapades en FAQ-sida där besökaren själv kan hitta svar på de vanligaste frågorna.

Efter 

StoryTourist_After-Pic1StoryTourist_After-Pic2

När det kommer till webbprojekt arbetar vi ofta enligt "Growth Driven Design" - principerna, oavsett storlek och omfattning på projektet. Ofta är det en mer konstnadseffektiv metod som dessutom oftast tar kunden snabbare i mål långsiktigt än traditionell webbutveckling. 

Med ny UX-design på plats och en bättre struktur på webbplatsen har StoryTourist bättre förutsättningar att attrahera och konvertera fler kunder.

 

Resultat

StoryTourist_Case

 

Man har nu förutsättningarna för ett mer effektivt SEO arbete och definitivt en design som reflekterar deras häftiga affärsidé! Oavsett om dom använder sig av laptop, mobil eller surfplatta går det enkelt och smidigt att utföra det besökaren har för avsikt med sitt besök. 

Relaterade Insikter & Case

small_gamification-1 (1)

(Case) Hur Aditro Logistics blev gamification pionjärer

Gamification är mer som en konstform än ett förutsägbart projekt. För att i grund och botten handlar Gamification om att koppla människans drivkrafter till företagets strategi.

Läs mer →

olive

(Case) Vi skapar medvetenhet och leads för oliveCEPT och ArcAroma. 

ArcAroma är ett spännande teknologibolag som vi samarbetar nära med. Genom att implementera en inbound-strategi har dom kunnat nå sin målgrupp runt medelhavet...

Läs mer →