Upp

Vill du växa på Tiktok? 4 sätt att få fler följare och växa på Tiktok

Picture of Sofia Johansson Sofia Johansson |

Minuters läsning

Det har ju hänt en hel del på Tiktok senaste tiden... Det var en förändring som skakade om Tiktok-communityt  den 30 januari 2024. Då meddelade Tiktok att deras samarbete med Universal Music Group (UMG) skulle avslutas från och med den 1 februari 2024. Detta innebar att mycket av den populära musiken på plattformen skulle försvinna, och skaparna var tvungna att anpassa sig till en ny verklighet.

På Tiktok lägger skapare ofta till korta musikklipp i sina videor för att delta i virala trender och göra innehållet mer engagerande. Tänk dig att skapa en dansvideo till din favoritlåt med BTS, bara för att vakna upp och finna den tystad! Det är verkligheten för otaliga Tiktok-användare efter att UMG drog tillbaka sin musik. Frågan som följer nu är... Kan Tiktok-användare och skapare anpassa sig, eller kommer plattformen att förlora sin musikaliska gnista?

Jag måste erkänna... min Tiktok-flöde var inte detsamma efter denna förändring. Det var tråkigt... Jag älskar verkligen musikmemes, coola människor som dansar och jag använder UMG-musik för att skapa nya trender och roliga videor själv. Tiktok kanske inte är densamma utan UMG-musik, men det finns andra sätt att marknadsföra ditt företag och dig själv på denna plattform. 

I detta inlägg kommer vi att utforska 4 nya sätt att marknadsföra ditt företag på TikTok, även när musiklandskapet förändras. Låt oss dyka in och upptäcka hur du kan fortsätta växa och nå din publik på denna snabbt växande plattform.

Innehåll:

 1. Tiktok Landskapsvideor

 2. Publikens engagemang

 3. 4 veckors regeln

 4. Längre videor = ökad exponering

1-Feb-19-2024-12-20-58-2277-PM

 

Börja använda Tiktok landskapsvideor

TikToks senaste algoritmändring betonar vikten av landskapsvideor. TikTok uppmanar kreatörer att posta videor i liggande format oftare. Vi är ju alla vana vid att Tiktok videor är ofta väldigt korta och i stående format. Det verkar som om Tiktok vill utmana YouTubes dominans över långformigt innehåll, så de rör sig lite bort från kortformigt innehåll. Genom att övergå till detta nya format kan du nå en bredare publik och öka din synlighet på plattformen.

Riktlinjerna är enkla:

- Skapa relevant intressant innehåll och se till att dina videor är i landskapsläge.

Att omfamna landskapsvideor är det första steget mot att öka engagemanget och attrahera nya följare. Tiktok kommer pusha för att de kreatörer som anpassar sig efter deras nya algoritm, så häng med i trenden och börja skapa landskapsvideor!

 

Bemästra publikens engagemang på TikTok

För att behålla TikToks algoritmiska fördel är det avgörande att förstå och optimera publikens engagemang. Tiktok plattformen ger nu insikter i hur många följare jämfört med icke-följare som engagerar sig med ditt innehåll. För att säkerställa maximal räckvidd bör du sträva efter att ha minst 80% av dina visningar från icke-följare.

Du kanske tänker, hur ska jag uppnå detta? Jo, för att uppnå detta krävs det att du följer 30%-regeln.
Vad är det för regel? Regeln innebär att inte mer än 30% av tittarna ska lämna ditt innehåll inom de första tre sekunderna. Du behöver arbeta på att se till att ditt innehåll är så pass intressant redan i början av videon så de stannar kvar minst 3 sekunder eller längre!

Använd strategier som:

  • Klippförändringar: Skapa dynamiska videos med frekventa klippbyten för att fånga tittarnas uppmärksamhet.
  • Text på skärmen: Lägg till text som förstärker ditt budskap eller berättar en historia. Texten kräver lite mer uppmärksamhet och förtydligar vad du berättar om i videon, vilket kan göra att tittaren dröjer kvar lite längre. 
  • Ljudval: Välj musik och ljudeffekter som resonerar med din målgrupp. Även om den trendiga musiken från UMG försvann nyligen från Tiktok, så finns det ändå en del kvar att arbeta med. Nu när UMG musiken har försvunnit så tvingas kreatörer använda annan musik eller äldre trender för att skapa helt nya trender och förbli relevanta.  

Genom att bemästra publikens engagemang kommer du att förbättra ditt innehålls upptäckbarhet och attrahera en bredare publik. Det är bara att börja testa sig fram!


2-Feb-19-2024-12-21-15-8182-PM

Använd dig utav: 4-Veckorsregeln

För att behålla TikToks algoritmiska fördel är det viktigt att förbli hyperaktuell med din publikintresse. Du behöver verkligen lägga vikt på att skapa innehåll som är aktuellt, intressant, ger värde och väcker känslor hos just din specifika målgrupp. Men det kanske inte är så lätt att ha koll på vad din målgrupp gillar och så kanske du släpper nya Tiktok videor i 1-2 veckor och sen ger upp för du får inte den responsen du önskar. Låt mig då introducera 4-veckors regeln!

4-veckorsregeln betonar att skapa innehåll som förblir aktuellt och engagerande i minst fyra veckor. Ta lite tid åt att utforska appen och kolla vad som trender JUST NU, samt om trendande ämnen inom din nisch. Se även till att analysera konkurrenters innehåll och övervaka publikpreferenser för att ligga steget före. 

Genom att kontinuerligt skapa relevant och engagerande innehåll ökar du chansen att:

  • Dyka upp på användarnas För Dig-sidor.
  • Attrahera nya följare.
  • Bygga en stark och lojal publik.

Efter att du har mer koll på vad för sorts innehåll du bör satsa på, så är det dags att börja filma mycket material, redigera och publicera regelbundet. Kom ihåg: TikToks algoritm belönar innehåll som skapar långsiktigt engagemang. Genom att implementera 4-veckorsregeln kan du bemästra algoritmen och nå en bredare publik.

Skapa längre videor för ökad exponering

TikToks senaste algoritmförändringar har inte bara betonat vikten av landskapsvideor, utav även av längre videor tidsmässigt. Många Tiktok-skapare pratar om hur de har börjat skapa längre videor, framförallt videor över 1 minut och de bra resultaten den förändringen har gett dem. Men varför är det så?

Tydligen handlar det om hur Tiktok-algoritmen håller deras videor på maximalt 200 visningar. Kreatörerna kallar det för: 200-view jail.

De kreatörer som pratar om detta, utförde ett litet experiment för att bevisa sin poäng. De jämförde två videor med exakt samma innehåll, där den enda skillnaden är längden: den första videon är under 1 minut lång, medan den andra är minst 1 minut och 1 sekund lång.

Resultaten: den längre videon fick fler visningar! Så, bara genom att skapa 1-minutsvideor eller längre, så säger skaparna att de har lyckats bryta sig loss från 200-view jail.

Så vad kan du ta från detta? Att skapa längre videor är det första steget för att öka engagemanget och locka nya följare. Genom att skapa innehåll som är över en minut långt kan du öka din synlighet och nå ut till en bredare publik på plattformen. 

 

Vill du lära dig mer om marknadsföring och Tiktok? 

Då ska du:

1. Följa oss på sociala medier. Vi lägger ut på LinkedIn, Instagram och Facebook när vi uppdaterat med ett nytt blogginlägg. Du kan även få bra tips och lära dig något nytt via de andra inläggen vi publicerar på sociala medier, så du förlorar inget på att följa oss!

2. Om du vill ha ytterligare kunskap om marknadsföring, kanske även lite hjälp på traven i hur du ska starta upp din marknadsföring, så ska du inte tveka att kontakta oss

3. Vill du connecta på Linkedin? Då hittar du mig här! Jag finns för att stötta dig och vill hjälpa dig igenom denna spännande nya marknadsföringsresa! Nu kör vi! 🌟🌟

/ Sofia Johansson - Digital Growth Marketing Specialist 🥰

Läs mer

Digital Acceleration: Vår största möjlighet inom tech 2024!

2024-04-11 12:03

Den digitala revolutionen kräver snabbhet! Det handlar inte bara om transformation, det handlar om digital acceleration. Optimera processer och få en...

Utnyttja fördelarna med dynamiska HubSpot Dashboards

2024-04-03 16:04

Redo att boosta din produktivitet och effektivitet?

Låt oss prata om en game changer: att anpassa dina HubSpot-dashboards för att visualisera...

Släpp loss riktad annonsering med HubSpot Ads: En guide för nybörjare

2024-03-27 10:33

Har du någonsin känt att betald annonsering existerar i en silo från dina content marketing-insatser? HubSpot Ads erbjuder en mer integrerad...