Upp

CRM: 5 sätt att förhindra kunder från att lämna ditt företag

Picture of Henrik Börjesson Henrik Börjesson |

Minuters läsning

5 smarta åtgärder som får kunder att stanna längre

Det finns vanligtvis ett fönster där leverantörer har tid att göra bättre ifrån sig och vända alla missnöjda, oengagerade, besvikna eller arga kunder. Regelbundna beröringspunkter, oavsett form eller form, är nyckeln.

1. Använd kundundersökningar för att samla in, analysera och åtgärda feedback

Som företag finns det bara ett sätt att bli bättre på det du gör, och det är genom att ge verklig kundfeedback. Det betyder att du måste be om feedback först. Vi rekommenderar alltid vår
kunder att implementera ett bra kundundersökningssystem som HubSpots Service Hub, som vi sedan kan använda för att:

Samla in kundklagomål och analysera vilka som skadar oss mest, så att vi kan vidta lämpliga åtgärder. Peka ut exakt vilka kunder som tycker negativt om oss, så att vi kan försöka rädda relationen innan de går. Fråga var och hur våra kunder tycker att vi skulle kunna göra bättre, så att vi kan förbättra vår verksamhet kontinuerligt.

 

2. Var en kunskapspartner istället för bara en annan säljare

Relevant, hjälpsam och lärorik marknadsföring kan göra mycket mer för ditt företag än att bara attrahera nya leads. Börja dela din kunskap och expertis med dina kunder. Utbilda dem om
ämnen istället för bara de kärnprodukter du säljer. Positionera dig själv som en tankeledare, dela med dig av lärdomarna du har samlat på dig genom åren och bli en konsult för dina kunder.

Du kan inte alltid ändra de faktiska produkterna du säljer, men du KAN dela med dig av ny, spännande och rådgivande information varje månad. Om du gör det här bra är det mycket svårare för alla konkurrenter att förföra dina kunder. De kommer att diskutera om det är värt att gå miste om din expertkunskap att gå med i ett konkurrerande företag istället.

Ge människorna unikt och relevant värde, så lämnar de inte ditt företag så snabbt.

 

3. Skicka personliga meddelanden mellan eller efter köp

Med alla plattformar för marknadsföringsautomatisering som finns tillgängliga idag, finns det verkligen ingen giltig anledning att inte engagera sig med kunder när de väl har gjort ett köp. Vi hjälper alla typer av företag att använda plattformar som HubSpot för att utnyttja automatiserade triggers och personalisering för att få sina kunder att känna sig uppskattade och omhändertagna vid rätt tidpunkt.

Ibland aktiverar vi bara ett automatiskt uppföljningsarbetsflöde för att fråga om nya kunder behöver hjälp efter några veckor. Eller så bjuder vi in ​​dem till ett evenemang eller webinar som relaterar till deras köp. I andra fall skickar vi ett personligt meddelande till dem om att deras köp kan bli försenat och vi förklarar varför så är fallet.

Det finns så många icke tidskrävande sätt att få kunder att känna sig uppskattade, det är egentligen bara att vilja komma igång. Och om dina kunder är på linjen, borde du verkligen vilja komma igång!

 

4. Ta dig tid att genomföra en konkurrentanalys

Bara om du vet vad konkurrenterna gör bättre än dig, är det möjligt att vidta korrigerande åtgärder och förhindra att kunder blir förförda av konkurrenter.

Vilka är dina topp 10 konkurrenter? På vilka sätt kan de göra dina kunders liv bättre än vad du kan? Var tillför de mer värde och hur kan ditt företag jämna ut spelplanen? Vad är du mycket bättre på än de, och hur kan du maximera dina styrkor så att dina kunder aldrig vill lämna?

Om ditt företag har ett säljteam kan det vara värt att investera i säljaktiveringsinnehåll för att beskriva exakt dessa konkurrensskillnader. Ge dina säljare den konkurrenskraftiga intelligensen att hjälpa till de förstår varför kunder skulle vilja flytta sin budget till ett konkurrerande företag.

Kunskap plus handling är makt, och i det här fallet är makt lika med förmågan att förhindra fler kunder från att lämna!

 

5. Kör automatiserade marknadsföringskampanjer på förlorade kunder

För att komma tillbaka till vår tidigare punkt med att använda marknadsföringsautomation, är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på din befintliga pool av kunder genom att återaktivera de "förlorade". Kunder som behövde dina produkter för några år sedan kan mycket väl fortfarande ha behov av samma lösningar idag. Eller så kanske du har utvecklat nya produkter och tjänster för att komplettera det de har köpt tidigare.

Kom igång genom att segmentera din databas och skapa kortfattade kundlistor. Gruppera dem efter typer av köpta produkter, utgifter, geografisk plats, titlar och roller, nöjdhetspoäng, inköpsfrekvens, etcetera. Släpp sedan lös kraften i personliga marknadsföringserbjudanden och se hur tidigare förlorade kunder förvandlas tillbaka till engagerade, lojala och nöjda kunder igen!

 

Testa ert nuläge

En förutsättning för ovan är ett välfungerande CRM-system. Vill ni testa ert nuläge? Ta då vårt nulägestest för CRM.

Gör CRM nulägestest

 

Läs Mer

HubSpot vs. WordPress: Vilket CMS passar ditt företag bäst?

2023-08-14 16:52

I dagens digitala tidsålder är en imponerande online-närvaro en av nycklarna till en framgångsrik marknadsföringsstrategi. När 97% av konsumenterna...

webb-säkerhet, SEO och automatisering: Din guide inför semestern!

2023-06-30 09:00

Nu när semestertider är här vill vi se till att du kan koppla av och njuta av din ledighet utan att behöva oroa dig över jobbet. I denna fullproppade...

HubSpot: Topp 5 Förbättringar Juni 2023

2023-06-26 14:03

HubSpot har gjort det igen! I juni släppte de ännu fler uppdateringar som gör plattformen ännu bättre. För att hjälpa er hålla koll på det senaste...