Upp

Utnyttja fördelarna med dynamiska HubSpot Dashboards

Picture of Emily Hörstedt Emily Hörstedt |

Minuters läsning

Redo att boosta din produktivitet och effektivitet?

Låt oss prata om en game changer: att anpassa dina HubSpot-dashboards för att visualisera prestandan för varje säljare. Ett hav av olika HubSpot Dashboards är nu ett minne blott. Istället, låt oss hålla det enkelt och effektivt. Vi kommer i detta blogginlägg prata om dynamiska filter och vyer som anpassar sig efter åskådaren.

Så, följ med mig när vi fördjupar oss i metoderna för att förbättra dina processer och bibehålla en felfri organisation av dina HubSpot Dashboards!

Innehåll:

 1. Förstå fördelarna med personaliserade och dynamiska Dashboards

 2. Identifiera nyckeltal för säljrepresentanter

 3. Att anpassa Dashboards i HubSpot

 4. Använd filter och vyer

 5. Optimera layout av dashboard för förbättrad användarupplevelse

Förstå fördelarna med personaliserade och dynamiska Dashboards

Personliga dashboards spelar en avgörande roll för att ge dina anställda befogenhet att fatta informerade beslut och uppnå bättre resultat. Genom att anpassa dashboarden till varje individs specifika behov ger du dem den information och de insikter som är mest relevanta för deras roll. Denna nivå av anpassning hjälper dina anställda att fokusera på de nyckeltal, uppgifter och aktiviteter som direkt påverkar deras prestanda, vilket i slutändan ökar deras produktivitet och effektivitet.

En personlig dashboard förbättrar också den övergripande användarupplevelsen genom att eliminera röra och presentera relevant data på ett tydligt och organiserat sätt. Den låter dina anställda snabbt komma åt den information de behöver, utan att behöva gräva igenom irrelevanta data eller navigera genom komplexa menyer. Denna strömlinjeformade metod sparar värdefull tid och gör det möjligt för dina anställda att effektivt prioritera sina insatser.

Identifiera nyckeltal för säljrepresentanter

I detta blogginlägget kommer vi att fokusera på nyckeltal och individuella rapporter för säljrepresentanter. Innan du skapar personliga dashboards är det viktigt att identifiera de nyckeltal som är mest relevanta för dina säljare. Dessa nyckeltal kan variera beroende på din bransch, målgrupp och specifika mål. Vanliga nyckeltal för säljare inkluderar:

 • Intäkter: Att följa intäkterna genererade från försäljningen är avgörande för att utvärdera prestanda och sätta mål.
 • Pipeline: Att övervaka försäljningspipelinen hjälper till att identifiera potentiella flaskhalsar och områden för förbättring.
 • Konverteringsgrad: Att mäta konverteringsgraden från leads till kunder ger insikter om försäljningseffektiviteten.
 • Aktivitetsnyckeltal: Att spåra aktiviteter som samtal, e-postmeddelanden och möten hjälper till att fastställa nivån av engagemang och ansträngning från säljrepresentanterna.

Genom att förstå de nyckeltal som driver framgång för ditt säljteam kan du skapa personliga dashboards som fokuserar på dessa specifika områden och ger handlingsbara insikter för förbättring. Nedan följer ett exempel på en säljdashboard för en säljare:

Screenshot 2024-03-28 at 16.02.04

Screenshot 2024-03-28 at 16.03.20

Screenshot 2024-03-28 at 16.02.21

Screenshot 2024-03-28 at 16.24.13

Att anpassa Dashboards i HubSpot

HubSpot erbjuder kraftfulla anpassningsalternativ för att skapa personliga dashboards som är skräddarsydda efter dina säljares behov. Här är några steg för att anpassa dashboards i HubSpot:

 1. Börja med att komma åt panelinställningarna i HubSpot. Från huvudpanelen klickar du på knappen "Hantera instrumentbrädor".
 2. Skapa en ny dashboard genom att klicka på knappen "Skapa dashboard". Ge din dashboard ett beskrivande namn som återspeglar dess syfte och avsedda publik.
 3. Välj den önskade layouten för din dashboard. HubSpot erbjuder olika layoutalternativ, inklusive rutnäts-, kolumn- och radlayouter.
 4. Lägg till de nödvändiga rapporterna på din dashboard. Rapporterna är de individuella komponenterna som visar specifik data eller insikter. Du kan välja mellan ett brett utbud av färdiga rapporter eller skapa anpassade rapporter baserat på dina unika behov.
 5. Konfigurera varje rapport för att visa relevant data och nyckeltal för dina säljrepresentanter. Du kan ange datakällor, filter och visualiseringsalternativ för att säkerställa att rapporten ger den mest meningsfulla informationen.
 6. Ordna rapporter på din dashboard på ett logiskt och intuitivt sätt. Överväg arbetsflödet och prioriteringarna för dina säljrepresentanter när du organiserar rapporter.

Genom att följa dessa steg kan du skapa personliga dashboards i HubSpot som överensstämmer med dina säljrepresentanters preferenser och krav.

Använd filter och vyer

Filter och vyer är kraftfulla verktyg för att ytterligare anpassa och förädla den data som visas på dina HubSpot-dashboards. Genom att använda filter och vyer kan du se till att varje säljare ser den mest relevanta och prestationsrelaterade informationen för deras roll.

Här är en guide på hur du kan använda filter och vyer:

 1. Tillämpa filter på rapporter: Filter gör att du kan begränsa den data som visas i en rapport baserat på specifika kriterier. Till exempel kan du filtrera efter säljrepresentant, tidsperiod eller specifika affärsetapper.

  TIPS!
  Tillämpa en filter på rapporterna för att bara visa data om varje enskild säljrepresentant. I det här fallet är det tillräckligt att bara skapa en dashboard men att ha flera säljrepresentanter som använder den eftersom den uppdateras dynamiskt baserat på användaren som tittar på den. I det nedan exempel kommer rapporten bara att visa aktiviteter som är tilldelade "Mig".

  Screenshot 2024-03-28 at 16.04.40
 2. Skapa anpassade vyer: Vyer gör det möjligt för dig att spara specifika filterkonfigurationer som separata flikar eller avsnitt inom din dashboard. Detta gör att säljrepresentanter enkelt kan växla mellan olika vyer baserat på deras aktuella fokus eller prioritet.

   

 3. Dela vyer med enskilda användare: HubSpot tillåter dig att dela specifika vyer med enskilda säljare, vilket säkerställer att de har tillgång till den mest relevanta informationen när som helst.

Genom att dra nytta av filter och vyer kan du ytterligare anpassa dina dashboards och ge säljrepresentanter en skräddarsydd upplevelse som är i linje med deras unika behov och ansvarsområden.

Optimera layout av dashboard för förbättrad användarupplevelse

Förutom att anpassa innehållet och datan som visas på dina HubSpot-dashboards är det viktigt att optimera layout av dashboarden för att förbättra den övergripande användarupplevelsen.

Överväg följande tips när du optimerar layout av dashboard:

 1. Håll det enkelt: Undvik att överbelasta dashboarden med överflödiga rapporter eller onödig information. Fokusera på att visa den mest relevanta och prestationsrelaterade datan.
 2. Prioritera viktiga nyckeltal: Placera de viktigaste nyckeltalen och insikterna högst upp eller på framträdande positioner på dashboarden. Detta säkerställer att säljrepresentanter snabbt kan identifiera viktig information utan att behöva scrolla eller söka.
 3. Använd visualiseringar effektivt: Visuella representationer såsom diagram, grafer och framstegsindikatorer kan göra data lättare att förstå och tolka. Välj visualiseringar som bäst förmedlar det avsedda budskapet och insikterna.
 4. Regelbundet granska och uppdatera: Dashbaords bör regelbundet granskas och uppdateras för att återspegla förändrade prioriteringar, mål och nyckeltal. Be om feedback från säljarna för att säkerställa att dashboarden fortsätter att möta deras föränderliga behov.

Genom att implementera dessa optimeringsstrategier kan du skapa en personlig HubSpot-dashboard som inte bara ger värdefulla insikter utan också förbättrar användarupplevelsen för säljrepresentanterna.

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att veta mer om HubSpot och Dashboards? Vi hjälper dig gärna! Du är mer än VÄLKOMMEN att:

 1. Kontakta oss ifall du vill veta mer om detta eller ha specifik guidning för ditt företag.
 2. Följ oss på sociala medier. Vi uppdaterar löpande på LinkedIn, Instagram, och Facebook när vi har ett nytt blogginlägg. Där får värdefulla tips och hålls uppdaterad på nyheter, så du förlorar ingenting på att följa oss! 
 3. Vill du connecta på LinkedIn? Du hittar mig här! Skicka ett meddelande om detta ämne, eller nåt helt annat! 🌟🌟

/ Emily Hörstedt - CRM Specialist 🥰

Läs mer

Introducerar Service Hub och jämför Starter, Professional & Enterprise

2024-06-28 08:00

Nyfiken på Hubspot Service Hub? I detta blogginlägg avslöjar vi fördelarna med Service Hub. Det är som att låsa upp en skattkista av...

Introduktion till Marketing Hub: En omfattande guide

2024-06-28 07:00

Vill du maximera Hubspot Marketing Hub i din marknadsföring?

Låt oss jämföra Starter, Professional och Enterprise planer baserat på dina mål, budget...

Hur man använder kundrecensioner för att bygga förtroende

2024-06-26 15:35

Kundrecensioner är en kraftfull resurs för att bygga förtroende och trovärdighet för ditt företag. Men många glömmer att posta dem och tror inte att...