Upp

Digital Acceleration: Vår största möjlighet inom tech 2024!

Picture of Martin Sjöström Martin Sjöström |

Minuters läsning

Den digitala revolutionen kräver snabbhet! Det handlar inte bara om transformation, det handlar om digital acceleration. Optimera processer och få en konkurrensfördel genom att snabbt kunna adaptera sig till ny teknik!

I det här blogginlägget pratar vi lite om digital acceleration och vad det betyder för ditt företag.

 

Innehåll:

1. Så vad handlar det här om?

2. Skillnaderna mellan digital transformation och digital acceleration.

3. Vad betyder det här för mig?

4. Sammanfattningsvis

 

Så vad handlar det här om?

Digital transformation skapar nya affärsmöjligheter, medan digital acceleration säkerställer att affärsprocesser fungerar snabbare och mer effektivt, vilket ger dig en konkurrensfördel.

Istället för att ta månader eller år för digitala adoptioner, fokuserar digital acceleration på att förkorta denna tid och omvandla tech till värde genom snabbare adaption.

Digital acceleration är helt enkelt en digital transformation men i overdrive. Med rätt strategi för ditt företag kan du få den acceleration som ditt bolag behöver.

Vi måste tänka på att oavsett vilken bransch du är i... vilken tjänst eller produkt du levererar... eller vem din målmarknad är, så är alla företag i grund och botten ett tech-bolag.. Jag tror att detta är något som många bolag och organisationer tenderar att glömma, tekniken finns här runt omkring oss.

Kundernas förväntningar är annorlunda i dagens nya digitala första värld, vilket innebär att företag som aldrig skulle ha betraktats som "tech"-företag för 10 år sedan, utan nu måste man implementera teknik återkommande bara för att vara på samma spelplan inom sitt affärsområde.

Viktigt är också att varje företags digitala transformationsprocess är unik för dess verksamhet, hur den fungerar och naturligtvis uppbyggnaden av dess organisation. Digital acceleration är integrationen av digital teknik som resulterar i accelererad affärstillväxt. En framgångsrik acceleration identifierar ett företags växtvärk och använder sedan digitalisering för att automatisera och effektivisera dessa processer. Allt för att göra dem mer effektiva. Denna förändring är avgörande för att förbli relevant i den digitala eran och uppnå progress.

Digital acceleration är kort och gott bara ett sätt att säkerställa din absoluta konkurrensfördel.

 

Låt oss bara ta en djupdykning i skillnaderna mellan digital transformation och digital acceleration.

Jag tror att den grundläggande definitionen av digital transformation är att du använder teknik för att förbättra din prestanda och dina processer. Men när det kommer till digital acceleration håller du jämna steg med tech-utveckling på en exponentiell nivå.

Här är ett par exempel på skillnaderna.

 

 

Digital transformation

Digital acceleration

Hastighet

Ett till tre års digital transformationsstrategi.

Består av en återkommande serie sprintar – Snabb förändring

Kultir

Nya arbetssätt – digitalt mindset.

Att vara flexibel, fokusera på tillväxt

Struktur

Ny operating model

Dynamisk, snabb förändring.

Teknik

Integrerade plattformar och data

Komponentbaserad och moduluppbyggd struktur

Ledarskap

Långsiktig vision för ett tech-orienterat bolag

Utveckla en organisation som använder experiment, utveckling och snabbt beslutsfattande.

 

Okej, jag förstår! Men vad betyder det här för mig?

Vi tittar på ett par huvudpunkter för dig och ditt företag.

Vi börjar med Innovation, en av de viktigaste drivkrafterna i ett teknikorienterat företag. Digital acceleration stärker företag genom att ge tillgång till realtidsdata, nya metoder och mätvärden, vilket ger dig vägen att identifiera nya möjligheter. Därför kommer företag som anammar teknik tidigt och är flexibla nog att anpassa sig och vara unikt positionerade för att erbjuda något som deras konkurrenter inte kan.

Finansiella besparingar, ser vi alla på pengarna? Eller hur?

Traditionell programvara passar inte bra med moderna affärsbehov och processer. Informationen är ofta utmanande att arbeta med. Det kräver dyr mjukvaruutveckling, och det gör det inte alltid lätt för organisationer att anpassa sig till modern affärspraxis. Digital acceleration är en low-cost, high ROI-lösning på dessa problem. En viktig aspekt när man ser på ekonomin är att vi måste minska arbetskostnaderna också. För närvarande förlorar många duktiga skillade medarbetare timmar varje dag till repetitiva, manuella uppgifter som nyare mjukvara och automationsteknik kan göra för en mycket lägre kostnad.

Skalbarhet – vi skalar ner, vi skalar upp!

När företag växer och expanderar för att inkludera nya möjligheter, kommer deras teknik ofta i vägen. Det går inte att skala. Ny digital teknik som exempelvis molntjänster gör att företag kan skala upp utan betydande avbrott eller komplexa övergångar.

Framtidssäkring – vad händer härnäst?

Vi har sett en hel del saker hända i världen omkring oss de senaste åren. Vi har krig, Covid, finanskris och detta kommer inte att vara den sista drastiska förändringen i den digitala världen. Konsumentbeteende kan också drastiskt förändra ditt ekosystem med adaption av ny teknik och andra trender. Företag som inte bara vill överleva utan utvecklas i sin nya miljö måste lära sig att snabbt anpassa sig under perioder av osäkerhet.

Förbättrat beslutsfattande.

Företag fattar de bästa besluten de kan med den information som är tillgänglig för dem vid tidpunkten. Om data är ofullständig, fragmenterad eller bara saknas – kan de inte stödja beslutsfattandet. I värsta fall kan de till och med korrumpera information och bidra till fruktansvärda och kostsamma misstag. Data Acceleration centraliserar och integrerar information, vilket gör det lättare att generera rapporter, bedöma effekterna av förändringar och till och med identifiera nya produkter och tjänster som tidigare skymts av data silos.

 

Så, sammanfattningsvis.

Vi älskar alla teknik. Jag har varit i branschen i nästan 30 år nu, jag har sett saker förändras och jag tror att vi bara står på början av startsträckan för den digitala revolutionen. Vi måste ändra vårt sätt att tänka, anpassa oss snabbare, för att skapa just vår egen konkurrensfördel. 

Det finns många sätt att integrera digital acceleration i din affärsstrategi. Du måste främja en digital kultur, utveckla en färdplan med nyckelteknologier för att stödja din väg framåt. Samarbeta! Utveckla tvärfunktionella team! Övervaka dina framsteg! Och i slutändan handlar det om att förnya sig... hela tiden!

Vill du lära dig mer? Här på TeQflo älskar vi teknik! Vi är här för att hjälpa!

Vi älskar att prata om digital transformation och acceleration, kontakta oss så guidar vi dig framåt.

  • Följa oss på sociala medier. Vi lägger ut på LinkedIn, Instagram och Facebook när vi uppdaterat med ett nytt blogginlägg. Du kan även få bra tips och lära dig något nytt via de andra inläggen vi publicerar på sociala medier, så du förlorar inget på att följa oss!
  • 2.Om du vill ha ytterligare kunskap om digitalisering så ska du inte tveka att kontakta oss
  • 3.  Vill du connecta på Linkedin? 🤝 Då hittar du mig här

/ Martin Sjöström - CEO 👋

 

Läs mer

Om Content Hub & jämför planerna: Starter, Professional & Enterprise

2024-06-14 08:57

I det livliga landskapet av innehållshantering framstår Content Hub som en dynamisk plattform kapabel att revolutionera ditt tillvägagångssätt. Detta...

Så, du vill flyga drönare? Detta behöver du veta!

2024-06-10 08:23

Här kommer vi att titta på absolut minimum för att du och din C0 drönare ska få flyga i öppna kategorin A1.

Lugn, det blir tydligare när vi når...

HUBSPOT'S SALES HUB: STARTER VS. PROFESSIONAL VS. ENTERPRISE

2024-06-03 09:40

Osäker på Hubspot eller skillnaden mellan Starter, Professional eller Enterprise? Utforska funktionerna och fördelarna med HubSpot's Sales Hub över...