Upp

Låt oss tillsammans stärka ert försvar i Cybersäkerhet

Picture of Kim Halldorsson Kim Halldorsson |

Minuters läsning

Hallå där!
Föreställ dig att du tar det lugnt med ditt morgonkaffe, bläddrar igenom dina e-postmeddelanden, och plötsligt dyker det upp ett meddelande från "IT-avdelningen" som uppmanar dig att klicka på en uppdatering länk. Frestande, visst?

Men vänta lite – det där klicket kan vara precis vad cyberbrottslingar väntar på för att kunna genomsöka ditt företags digitala skattkista. Visst är tekniska skydd viktiga, men vet du vad? Att se till att du och ditt team kan identifiera dessa listiga knep är minst lika viktigt.

 

Innehåll:

1. Phishing 101: Den listiga fällan

2. Den verkliga kostnaden 

3. Utbildning i säkerhetsmedvetenhet

4. Simulerade Phishing Attacker

5. Varför detta funkar

 

Phishing 101: Den listiga fällan

Tänk dig att du får ett e-postmeddelande som ser ut att komma från din bank, men som i verkligheten är skapad av en bedragare som är ute efter dina uppgifter. Det låter kanske gammalmodigt, men faktum är att forskning visar att omkring 67% av alla säkerhetsintrång börjar just så – någon klickar på en länk som ser ofarlig ut. Upp till 95% av alla cyberattacker inleds med ett phishingförsök.

En ny dimension har tillkommit de senaste åren och de flesta har på ett eller annat sätt stött på det aggressivt expanderande området artificiell intelligens (AI). Det är riktigt coolt och användbart på många sätt... och du är inte ensam om att tycka det. Cyberbrottslingar utnyttjar också AI för att öka sin noggrannhet och hastighet i sina attacker i den mån att de utvecklas och anpassas mer effektivt och kan till och med rikta in sig på specifika personer inom företaget, alla är potentiella mål för kriminella online, inte bara personer på ledningsnivå.

Den verkliga kostnaden: Inte bara pengar

Att falla för ett sådant här trick kan ställa till med mycket mer än bara ekonomisk förlust. Det kan leda till att känslig information läcker ut, att kundförtroendet eroderar, juridiska problem uppstår, och att ditt företags goda namn dras i smutsen. Storleken på ditt företag spelar ingen roll; cyberkriminella gör ingen skillnad på stora eller små måltavlor.

Kunskap är makt: Utbildning i säkerhetsmedvetenhet

Nyckeln till förändring är att utbilda ditt team om dessa bedrägerier. Genom regelbunden information om de senaste phishing-teknikerna kan ditt team gå från att vara potentiella offer till att vara informerade beskyddare. Det handlar om att förstärka företagets mänskliga brandvägg.

Övning ger skicklighet: Simulerade Phishing Attacker

Alla har vi deltagit en brandövning någon gång.Och det är precis vad simulerade phishing attacker är. Att skicka ut fejkade, men realistiska, phishing-mejl för att se vem som nappar, utan den faktiska risken. Det är ett säkert sätt att identifiera vem som behöver mer vägledning för att kunna känna igen dessa hot.

 

cyber

Varför detta fungerar

Genom att hålla teamet skarpt och låta dem lära av misstag i en riskfri miljö, förbättras deras förmåga att undvika phishingförsök avsevärt. 

Avslutningsvis

Att investera i avancerade cyber säkerhetstekniker är grundläggande, men dina medarbetares personliga kunskap är en viktig del i ditt försvar. Att ge dem de verktyg de behöver för att kunna identifiera hot är en ovärderlig investering i trygghet.

 

Vill du lära dig mer? Här på TeQflo älskar vi cyber säkerhet! Vi är här för att hjälpa dig!

Har du några cybersäkerhetstips eller frågor? Redo att stärka din cybersäkerhet? Kontakta oss! Vi är redo att skapa den perfekta utbildningen för ditt team. Kontakta oss så pratar vi mer om din situation.

  • Följa oss på sociala medier. Vi lägger ut på LinkedIn, Instagram och Facebook när vi uppdaterat med ett nytt blogginlägg. Du kan även få bra tips och lära dig något nytt via de andra inläggen vi publicerar på sociala medier, så du förlorar inget på att följa oss!
  • Om du vill ha ytterligare kunskap om digitalisering så ska du inte tveka att kontakta oss
  • Vill du connecta på Linkedin? 🤝 Då hittar du mig här!

/ Kim Halldorsson - IT Consultant 👋

 

Läs mer

Om Content Hub & jämför planerna: Starter, Professional & Enterprise

2024-06-14 08:57

I det livliga landskapet av innehållshantering framstår Content Hub som en dynamisk plattform kapabel att revolutionera ditt tillvägagångssätt. Detta...

Så, du vill flyga drönare? Detta behöver du veta!

2024-06-10 08:23

Här kommer vi att titta på absolut minimum för att du och din C0 drönare ska få flyga i öppna kategorin A1.

Lugn, det blir tydligare när vi når...

HUBSPOT'S SALES HUB: STARTER VS. PROFESSIONAL VS. ENTERPRISE

2024-06-03 09:40

Osäker på Hubspot eller skillnaden mellan Starter, Professional eller Enterprise? Utforska funktionerna och fördelarna med HubSpot's Sales Hub över...