Upp

Innan du börjar annonsera, gör dessa viktiga saker först!

Picture of Sofia Johansson Sofia Johansson |

Minuters läsning

Vill du börja annonsera och få nya besökare och leads på din webbplats? Annonsmarknadsföring är ett utmärkt verktyg för både awareness, consideration, conversion och retargeting, men det kan också vara en slöseri med pengar om du inte tänker på nästa steg efter att kunden ser annonsen.

Vad ska hända? Vilken CTA har du? Vart vill du att annonsen ska leda?
Det många människor glömmer är att annonsen ofta leder till hemsidan eller en kampanjsida, och om du sedan har en webbplats som inte är av bästa kvalitet eller inte är optimerad, kan det få förödande konsekvenser.

Dina besökare på webbplatsen kan på några sekunder avgöra om din sida övertygar dem att de litar på dig, gillar ditt innehåll och om de är övertygade om att din produkt är rätt för dem. Men de kommer bara att ha en positiv upplevelse av ditt företag om du har en välplanerad, optimerad webbplats med relevant, välgenomtänkt innehåll. Allt från text, ditt budskap, bilder, länkar och annat är väldigt viktigt!

Om du misslyckas med att ha en välplanerad, optimerad webbplats med relevant, välgenomtänkt innehåll kommer dina besökare bara att lämna webbplatsen omedelbart och inte återvända, vilket kommer att leda till färre försäljningar för ditt företag.

I det här blogginlägget delar vi med oss av några punkter som är viktiga att tänka på att göra på din webbplats innan du ens börjar annonsera.

Innehåll:

 1. 10 saker att förbättra på din hemsida

   

 

 10 saker att förbättra på din hemsida

 1. Formulera ett budskap om det djupa värdet av ditt erbjudande. Det handlar om en känslomässig respons eller en meningsfull transformation. Att bara förklara erbjudandet och fördelarna med produkten/tjänsten kommer inte att vara tillräckligt. Du behöver verkligen betona dessa känslor! För det är det dina kunder verkligen vill ha, innerst inne.

 2. Använd stärkande rubriker i dina texter och bestäm hur du vill att din läsare ska känna sig, och skriv sedan på det sättet. Tänk verkligen på vilka ord du väljer och hur känner du dig när du läser det. Kanske använda ett AI-verktyg för att hjälpa dig med texten och val av ord?

 3. Behåll en tydlig och konsekvent navigeringsstruktur på din webbplats för att hjälpa besökare att enkelt hitta den information de söker. Använd bekanta navigeringsmönster, såsom horisontella menyer eller sidomenyer, för att göra det intuitivt för användare att navigera.

 4. Ge tydliga orsak-och-verkan-relationer i dina texter, vilket tenderar att vara mer övertygande.

 5. Uppmuntra läsaren att föreställa sig ett scenario eller utfall, en positiv eller motivationsrik, som framkallar en känsla av möjlighet. När en läsare kan se scenariot framför sig, blir du mer relaterbar.

 6. Uppdatera dina blogginlägg och andra webbsidor regelbundet. Detta hjälper inte bara med SEO, utan det får dig att verka mer uppdaterad om de senaste fakta och information. Du visar också att du kan anpassa din webbplats efter de senaste uppdateringarna och gör din webbplats modern och trendig. Om du vill göra ännu mer, publicera en podcast regelbundet.

 7. Inkludera kvalitativa bilder och videor på webbplatsen. Många glömmer detta! Bra för SEO och ibland säger en bild mer än tusen ord. Genom att inkludera bilder relaterade till dina tjänster och visa personerna bakom företaget ökar du chansen att människor gillar ditt varumärke.

 8. Använd dina analysverktyg! Konfigurera ett verktyg som Google Analytics 4 så att du kan se om dina annonser når de mål du ville ha med annonsen. Det är svårt när de klickar på annonsen och kommer till din webbsida att följa och se vad de gör och vad det var på sidan som fick dem att lämna utan ett köp. Så se till att använda analysverktyg som Hubspot Analytics och GA4 på din webbplats. Du kan också ansluta dina Hubspot-annonser till ditt Google Ads-konto, LinkedIn Ads-konto och Meta Ads-konto.

 9. Se till att din webbplats är helt responsiv och visas korrekt på olika enheter och skärmstorlekar. Det är extremt irriterande när en webbplats inte är optimerad ordentligt. Som jag nämnde tidigare tar det bara några sekunder innan en besökare bestämmer sig för att lämna på grund av hur webbplatsen ser ut, och då har du förlorat dem.

 10. Optimera din SEO - fokusera på social sökoptimering, undvikning av länkspamstraff och optimering av on-page-element. Förbättra din webbplats on-page-element genom att inkludera fallstudier, statistik, förtroendesignaler och en övertygande "Om oss"-sida. 

Det var allt för idag! Vill du lära dig mer och ta din marknadsföring till nästa nivå?

Då ska du:

1. Följa oss på sociala medier. Vi lägger ut på LinkedIn, Instagram och Facebook när vi uppdaterat med ett nytt blogginlägg. Du kan även få bra tips och lära dig något nytt via de andra inläggen vi publicerar på sociala medier, så du förlorar inget på att följa oss!

2. Om du vill ha ytterligare kunskap om marknadsföring, kanske även lite hjälp på traven i hur du ska starta upp din marknadsföring, så ska du inte tveka att kontakta oss

3. Vill du connecta på Linkedin? Då hittar du mig här! Jag finns för att stötta dig och vill hjälpa dig igenom denna spännande nya marknadsföringsresa! Nu kör vi! 🌟🌟

/ Sofia Johansson - Digital Growth Marketing Specialist 🥰

Läs mer

Om Content Hub & jämför planerna: Starter, Professional & Enterprise

2024-06-14 08:57

I det livliga landskapet av innehållshantering framstår Content Hub som en dynamisk plattform kapabel att revolutionera ditt tillvägagångssätt. Detta...

Så, du vill flyga drönare? Detta behöver du veta!

2024-06-10 08:23

Här kommer vi att titta på absolut minimum för att du och din C0 drönare ska få flyga i öppna kategorin A1.

Lugn, det blir tydligare när vi når...

HUBSPOT'S SALES HUB: STARTER VS. PROFESSIONAL VS. ENTERPRISE

2024-06-03 09:40

Osäker på Hubspot eller skillnaden mellan Starter, Professional eller Enterprise? Utforska funktionerna och fördelarna med HubSpot's Sales Hub över...