Upp

Upptäck SEO: TeQflos strategi för 2024 & nybörjarguide

Picture of Sofia Johansson Sofia Johansson |

Minuters läsning

Kämpar du med att förstå grunderna i SEO? År 2024 är SEO mer än bara nyckelord!

TeQflos strategi fokuserar på den föränderliga landskapet, dyker djupt in i optimering för sociala sökningar, vi undviker straff för länkspam och vill bemästra webbplatsens on-page-element. Denna omfattande guide kommer att rusta dig med kunskapen att dominera sociala mediesökningar, bygga högkvalitativa länkar och optimera din webbplats för både sökmotorer och användarupplevelse.

Gör dig redo att låsa upp hemligheterna bakom modern SEO och ta din närvaro på nätet till nästa nivå!

Innehåll:

 1. Vad är SEO?

 2. Sociala sökningar

 3. Länk Spam straff

 4. Webbplatsens on-page-element

 

Vad är SEO?

Låt oss förklara SEO lite först. I dagens digitala värld, tänk dig din webbplats som en butik på en hektisk gata. Om ingen vet att den existerar, blir det svårt att locka kunder. Det är där sökmotoroptimering (SEO) kommer in i bilden. Det är som att sätta upp ögonfångande skyltar som lockar människor. På nätet är det vad som lyfter din webbplats ranking på Google-sökningar. Bra SEO säkerställer att din webbplats dyker upp högst upp, driver organisk trafik och ökar varumärkeskännedomen. SEO handlar om att hjälpa sökmotorer att förstå ditt innehåll och hjälpa användare att upptäcka din webbplats, vilket i slutändan påverkar deras beslut om de ska besöka din webbplats via en sökmotor.

Nu när du vet vad SEO står för, låt oss dyka in i TeQflos SEO-strategi för 2024 och hur du kan använda den för din egen marknadsföring och webbplats.


Sociala sökningar: hur du optimerar dina sociala medier för sökningar

Idag har sociala medieplattformar utvecklats till kraftfulla sökmotorer, där användare aktivt söker information och kopplar upp sig med varumärken. Google är inte den enda sökmotorn längre. Yngre generationer använder Tiktok, Instagram och Youtube för att hitta inspiration och tips. För att dra nytta av sociala sökningar effektivt måste du ta hänsyn till dessa nyckelaspekter:

 • Du måste verkligen förstå din publik: Se till att identifiera deras intressen, smärtor och sökbeteende på varje plattform. Om du inte är säker på dessa saker gissar du bara när du publicerar innehåll på dessa plattformar.
 • Ställ frågor som:
  "Vad är din målgrupp intresserad av på varje kanal?"
  "Vad söker potentiella följare/kunder efter på varje kanal?"
  "Vad är deras dagliga bekymmer och utmaningar?
 • Utför sökordsanalys: Du kan använda sökordsanalysverktyg som tillhandahålls av sociala medieplattformar som Tiktok & Youtube för att identifiera populära söktermer och trender. Se till att kolla in Tiktok-trends till exempel. Dessutom, när du skrollar i appen, uppmärksamma autocomplete-förslag när du söker innehåll, för att få insikter om vanligt sökta fraser inom din kategori. När du vet vad din målgrupp söker efter, välj de sökord som överensstämmer med ditt innehåll. Genom att göra detta kommer du att öka din söksynlighet på dina sociala medieinlägg.

Undvik Link Spam Penalties

Att bygga bakåtlänkar är en integrerad del av SEO, men det är avgörande att undvika metoder som kan locka till sig Googles länkspamstraff. Om du går den här vägen och Google straffar dig, är vägen tillbaka för att få besökare till din webbplats SVÅR, kanske till och med omöjlig.
Här är några saker att undvika:

 • Köp av länkar: Avstå från att köpa bakåtlänkar, eftersom det kan skada din webbplats rykte. Se till att bara få länkar genom äkta relationer från auktoritativa webbplatser som är relevanta för ditt innehåll.
 • Onaturlig länkbyggnad: Undvik överdrivna länkbyten eller irrelevanta bloggkommentarer. Som jag nämnde tidigare, gör länken relevant för ditt innehåll.

Fokusera på din webbplats on-page-element

Din webbplats on-page-element spelar en betydande roll för SEO. Ditt innehåll är det som berättar för Google om du är erfaren, har expertis inom ämnet, visar auktoritet och är pålitlig. Genom att se till att din webbplats är optimerad för sökmotorer och användarupplevelse, se till att arbeta med några av dessa punkter:

 • Inkludera fallstudier: Detta visar dina framgångsrika projekt med klienter för att etablera trovärdighet.
 • Visa dina statistik: Dela relevant data för att stödja dina påståenden och förbättra trovärdigheten.
 • Inkludera förtroendesignaler: Visa säkerhetsmärken som vilken typ av betalningsmetod du använder, inkludera certifieringar och utmärkelser för att bygga förtroende.
 • Glöm inte din "Om oss"-sida: Många glömmer hur viktig den här sidan är. Se till att tydligt förmedla ditt företags syfte, dina anställdas expertis och personlighet.
 • Använd intern länkning: Skapa en logisk struktur med relevanta interna länkar. Genom att göra detta ser du till att besökaren stannar en längre tid på din webbplats. Men bara genom att göra länkarna relevanta för det innehåll de läser om. 
 • Korta och informativa blogginlägg: Besvara läsarens fråga direkt i början. Gå inte in på en lång bloggpost bara för att få in så många sökord som möjligt. Kom till poängen direkt.

Sammanfattningsvis så är detta vad TeQflo kommer att fokusera på för 2024. SEO är en vital del av din webbplats, men det tar tid. Se därför till att arbeta med det veckovis under en lång period och analysera resultaten regelbundet.


Det var allt om SEO för idag! Vill du lära dig mer om SEO och ta din marknadsföring till nästa nivå?

Då ska du:

1. Följa oss på sociala medier. Vi lägger ut på LinkedIn, Instagram och Facebook när vi uppdaterat med ett nytt blogginlägg. Du kan även få bra tips och lära dig något nytt via de andra inläggen vi publicerar på sociala medier, så du förlorar inget på att följa oss!

2. Om du vill ha ytterligare kunskap om marknadsföring, kanske även lite hjälp på traven i hur du ska starta upp din marknadsföring, så ska du inte tveka att kontakta oss

3. Vill du connecta på Linkedin? Då hittar du mig här! Jag finns för att stötta dig och vill hjälpa dig igenom denna spännande nya marknadsföringsresa! Nu kör vi! 🌟🌟

/ Sofia Johansson - Digital Growth Marketing Specialist 🥰

Läs mer

Om Content Hub & jämför planerna: Starter, Professional & Enterprise

2024-06-14 08:57

I det livliga landskapet av innehållshantering framstår Content Hub som en dynamisk plattform kapabel att revolutionera ditt tillvägagångssätt. Detta...

Så, du vill flyga drönare? Detta behöver du veta!

2024-06-10 08:23

Här kommer vi att titta på absolut minimum för att du och din C0 drönare ska få flyga i öppna kategorin A1.

Lugn, det blir tydligare när vi når...

HUBSPOT'S SALES HUB: STARTER VS. PROFESSIONAL VS. ENTERPRISE

2024-06-03 09:40

Osäker på Hubspot eller skillnaden mellan Starter, Professional eller Enterprise? Utforska funktionerna och fördelarna med HubSpot's Sales Hub över...